Jeugdkamp LWC

Afgelopen weekeinde is in navolging van de volwassenen de jeugd een weekeind op pad geweest. Hun doel was de prachtige bergachtige omgeving van het Sauerland. Onderdak werd gevonden in Hostel Erlebnisberg Kappe in Winterberg.

Hieronder enkele reacties van de begeleiders.

Marc Bouwhuis
Dag 3 jeugdkamp LWC. Eerst de poppenberg met 3 verschillende afdalingen. Daarna het bike park de Fun track en pump track. Vervolgens even roddelen en tot slot de continental track. Voor de liefhebbers zelf 3 keer. Daarna douchen en de terugreis kon beginnen. Iedereen bedankt voor de deelname en gezelligheid.
Ook een bedankje aan LWC die dit mede mogelijk heeft gemaakt.

Bas Geverink
De jeugd heeft een geweldig weekend gehad in Winterberg. Vrijdagavond een korte verkenning met daarbij de eerste beklimmingen. Is wel even wat anders dan Losser en omstreken. Maar de geweldige afdalingen maken dit al gauw goed.
Daarna nog even naar het bikepark in de pumptrack. Zaterdag is de groep gedeeld. Na het ontbijt gaat een deel, in volledig beschermende kleding naar het bikepark en een deel in normale fietskleding naar het trailpark.
We lunchen weer samen bij de hostel. Na de lunch gaan beide groepen naar het bikepark, waarbij de groep zonder beschermende kleding de “makkelijke” routes neemt. Iedereen geniet met volle teugen en de afdalingen zijn erg spectaculair.
Na het avondeten maken we een wandeling naar het centrum van Winterberg. Even wat anders dan fietsen. ’s Avonds wordt er een kampvuur gemaakt. Vuur blijft fascinerend voor zowel de jeugd als de begeleiding!
Zondag, na het ontbijt gaan we met zijn allen nog een aantal tracks van het trailpark rijden. Daarna een ritje op de Somerrodelbahn. Nog gauw even douchen en daarna weer klaar voor de terugweg.
Alleen maar positieve reacties en blije gezichten.