Avondfietsen

De klok is verzet en vanaf deze week gaan we weer samen fietsen op de avonden.

Voor de race staat dinsdag- en donderdagavond op de planning. Vertrek vanaf  ’t Lossers Hoes om 18:45 uur.

Een goede opkomst is erg belangrijk om meerdere groepen aan het fietsen te krijgen, zodat we voor ieder wat wils kunnen bieden. Helaas hebben we nog geen schema met vrijwilligers voor het begeleiden van de verschillende groepen. Maar iedereen is vrij om deze rol  op zich te nemen en te zorgen voor een mooie route door ons prachtige landschap of om een uitdagende training te verzorgen.

Samengevat, het is aan ons allen om hier een invulling aan te geven en er iets moois van te maken.

Ons motto is: samen uit, samen thuis

Eindig ook samen zodat er nog even nagepraat (en indien gewenst geëvalueerd) kan worden.

Voor de eerste weken zorg, dat je fiets is voorzien van de benodigde verlichting.

Veel fietsplezier en we hopen je snel te zien.

Foto’s Bentheimerwald Tocht 2023 On-line

Mede naar aanleiding van jullie positieve reacties en onverwachte grote deelname mogen van een zeer geslaagd evenement spreken. Onze dank gaat uit naar de vele vrijwilligers. Zonder hen is een evenement als dit niet mogelijk. En ook danken we de deelnemers, zonder hen immers geen tocht.

Filosofietsen

De fiets. Wie zou er zonder kunnen? Wim Daniëls sowieso niet. Hij houdt van fietsen, hij schreef over fietsen, hij verzamelde fietsen en nu gaat hij er in de theaters ook over vertellen, over de geschiedenis van de fiets, met als rode draad het verhaal van Albert Sutherland Royaards, die eind negentiende eeuw veelvuldig de kranten haalde als ‘de doofstomme wielrijder’, die dertig jaar na de uitvinding van de fiets twee enorme reizen ondernamen op de fiets, naar Rusland en naar Jeruzalem. Het is een leerzame, maar ook amusante theatervoorstelling, waarin Wim ook nog zijn lexicografiets voor de zaal uit de doeken doet: de taal van de fiets. Kortom, een avond filosofietsen.

Maandag 13 maart in Concordia Enschede

Vrijdag 17 februari in Schouwburg Hengelo


Er kan weer clubkleding besteld worden via de Rogelli LWC-webshop!

Tussen maandag 23 januari t/m zondag 5 februari staat de webshop weer open en kun je eenvoudig clubkleding bestellen. Klik op https://lwc.rogelli.com/ en maak eerst via ‘inloggen’ (rechtsboven op de pagina) je account aan. Als je al een account hebt, kun je daar ook inloggen. Vervolgens kun je naar hartenlust shoppen. 

Wat is er te koop?

Korte broek

Bij de korte broek is er keuze tussen twee uitvoeringen. De Power-line of de Elite-line. Beide korte broeken hebben dezelfde zeem, namelijk de Thor HD Zeem. Het verschil tussen de korte broeken zit in de stof die gebruikt is. De Power-line is gemaakt van stevig lycra met mesh bretels. Deze lycra is iets dikker en minder kwetsbaar. De Elite-line is gemaakt van een dunnere lycra, met plat gestikte naden en heeft eveneens bretels van mesh.

Korte mouw shirt

Bij de korte mouw shirts heb je ook keus uit de Elite-line of de Power-line. Ook hier is de Power-line gemaakt van een stevigere en iets dikkere stof. De Elite-line is wat dunner en heeft een strakke aansluitende pasvorm voor bijvoorbeeld aerodynamisch voordeel. Beide shirts hebben een volledige rits, drie zakken op de rug en uiteraard dezelfde looks.

Lange broek

De lange broek is gemaakt van de gevoerde Superroubaix stof. Deze broek heeft bandjes aan de onderkant, bretels, en de Thor HD zeem.

Lange mouw shirt

Het lange mouw shirt is een gevoerd wielershirt met lange mouwen. Hij is gemaakt van een combinatie van golf plus stof en de Superroubaix stof. Het lange mouw shirt heeft drie zakken op de rug, een volledige rits en een siliconen rand aan de onderkant.

Winterjas

Deze jas is gemaakt van de dikke Ittai Fifty stof. Op de rug zitten twee zakken die met een rits worden afgesloten. Hierboven zit een reflecterende rand, voor tijdens de donkere dagen. De manchetten zijn gemaakt van Superroubaix stof en ook hier zit een siliconen rand aan de onderkant.

Rainblock

De Rainblock is een jas, gemaakt van Misurina idro stof. Deze ademende stof is waterafstotend en winddicht. De Rainblock van Roggeli is de tegenhanger van de bekende Gabba van Castelli.

Bodywarmer

Deze bodywarmer heeft een winddichte voorkant en mesh achterkant. Een lichtgewicht en dun mouwloos jasje dat eenvoudig is mee te nemen en beschermt tegen frisse rijwind op de borst.

Arm- en beenstukken

De arm en beenstukken zijn zwart, met een LWC-logo. Deze worden gemaakt van gevoerde Superroubaix stof.

Handschoenen

Gemaakt van een lichtgewicht lycra aan de bovenkant en een ademende grip in de handpalm met gel kussentjes en klittenband sluiting.

Sokken

De sokken zijn gemaakt van een sneldrogende en antibacteriële stof en zijn anatomisch gevormd voor een goede pasvorm.

Maattabel

Op de site van Rogelli staat een uitgebreide maattabel voor heren, dames en kinderen. https://rogelli.com/maattabellen

Passen

Voor nieuwe leden bestaat de mogelijkheid om kleding te passen. Dit kan bij B&T Bikestore (Bernhard Leurinkstraat 101  in Losser) vanaf maandag 23 januari t/m zaterdag 4 februari. Openingstijden: maandag 13 – 17 uur, dinsdag en woensdag 9 – 17 uur, donderdag en vrijdag 9 – 18 uur en zaterdag 9 – 16 uur. Bestellen doe je vervolgens zelf in de webshop van Rogelli.

Wat je verder moet weten:

Kledingcommissie,
Astrid Olde Olthuis

Nieuwjaarsreceptie

Hierbij nodigen we alle leden van de LWC uit voor de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 6 januari.

De feestdagen zijn voorbij en 2023 heeft zijn intrede gedaan. Na twee jaar afwezigheid vanwege iets met de hoofdletter C zijn we gelukkig weer in de gelegenheid om elkaar persoonlijk de hand te schudden en elkaar het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar. Tijdens een gezellige avond gaan we vooruitblikken op 2023 en tevens terugblikken op 2022 met de nu al fameuze LWC-pubquiz. Zorg dus dat je er bij bent, vrijdag 6 januari om 20:00 uur bij café Heijdemann.

Losserse Wielerclub zet echtpaar Heijdemann in de schijnwerpers

Jan & Joke

Jaarlijks staan er op de agenda van LWC meerdere thematische clubtochten met na afloop een gezellig samenzijn met de leden.
Afgelopen zondag werd de moostocht, de laatste van dit jaar gereden, met een bezoekje na afloop aan Café Heijdemann, thuisbasis van de fietsclub sinds de oprichting in 1987.

Dat was in het jaar dat Jan en Joke Heijdemann vijf jaar getrouwd waren. Nu werden ze door de fietsers voor hun 40-jarig huwelijk met een grote bos bloemen in het zonnetje gezet. Joop Olde Hartman zette het echtpaar op de foto met aansluitend een groepsfoto samen met LWC.

Bron: Week van Losser Woensdag 13 december 2022

Moostocht

Komende zondag 11-12-22 gaan we de Moostocht fietsen.

Start is om 9.00 uur vanaf het ‘t Losssers Hoes en we eindigen om 11.15 bij Heijdemann.

Daar staat een smakelijk stamppotbuffet voor ons klaar.

Niet iedereen zit meer op de fiets in dit jaargetij. Maar heb je zin om weer even bij te kletsen en gezellig een vorkje mee te prikken dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Kom je niet om 9.00 uur naar ’t Lossers Hoes maar wil je wel mee doen met de stamppotbuffet dan aanmelden bij Tom Mulder ().

Heijdemann 40 jaar getrouwd

Jan en Joke zijn 40 jaar getrouwd en dit laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. We willen als club een nieuwe groepsfoto maken en deze aanbieden voor hun trouwdag.

De groepsfoto wordt gemaakt op zondag om 11.15 uur bij Heijdemann voorafgaande aan het stamppotbuffet.

Iedereen die in de gelegenheid is wil ik vragen om hierbij aanwezig te zijn in LWC-kleding voor een mooi plaatje.

Nieuwjaarsborrel

Na twee jaar staat de nieuwsborrel weer op de agenda en wel op vrijdag 6 januari om 20.00 uur. Daar proosten wij op een sportief 2023.

Samen blikken we terug maar kijken we ook vooruit wat ons het nieuwe jaar hopelijk gaat brengen.

 We zien je graag bij Café Heijdemann.