Let op: Wijziging in de kalender

We gaan onze laatste twee clubtochten van het jaar omdraaien i.v.m. de beschikbaarheid bij Heijdemann. We gaan de Moostocht houden op 11-12-22 en de Pepernoten – Bokbiertocht aankomend weekend op 20-11-22.
Tussen 9:30 uur en 11:30 uur staan we bij het infopunt van het zonnepark, Drielandweg te Overdinkel.
Ideaal voor een leuke route richting Gildehaus / Bentheim en op de terugweg kunnen we hier langs voor een versnapering.
De jeugd is vanzelf sprekend ook welkom om hier langs te komen.
We zien jullie graag aankomende zondag.

Doel en datum Driedaagse 2023

In 2019 waren we met de driedaagse in Altenahr in de Eifel. Dit was jullie zo goed bevallen dat we direct ter plaatse een afspraak met hotel Ruland hebben gemaakt voor het daarop volgende jaar.

Helaas gooide Corona en daarna de watersnoodramp roet in het eten.

Dit jaar geïnformeerd bij Hotel Ruland in Altenahr en we zijn welkom in 2023.

De datum is vastgesteld op 23 t/m 25 juni 2023 en deze kun je dus alvast in je agenda noteren.

Verdere informatie en de opening van de inschrijving volgen.

Hotel Ruland vanaf de straatzijde.

Houd er wel rekening mee dat i.v.m. de gestegen kosten in het algemeen de eigen bijdrage hoger zal uitvallen dan dat jullie gewend zijn.

Hotel Ruland achterzijde met terras.
Blik op Altenahr met de restanten van Burg Are

Onverwacht bezoek

Bij de Losserse Wielerclub (LWC) zijn ze heel wat gewend wat organisatie van grote mountainbiketochten, maar afgelopen zondag keken zelfs de organisatoren van de Twentse Heuvelen Tocht hun ogen uit.

Want wie stond daar in de rij voor de inschrijving? Niemand minder dan wereldtopper Marianne Vos. De tweevoudig olympisch kampioene, 13 keer wereldkampioene, 3 keer Europees kampioene en 16 keer Nederlands kampioene, verscheen in vol ornaat, dat wil zeggen in haar wereldkampioenstrui met alle sponsoruitingen, en met het nieuwste model fiets aan de hand.

De sympathieke Brabantse die afgelopen weekeinde in Twente verbleef, reed de rit rustig uit, nam onderweg tijdens de stopplaatsen alle tijd voor praatjes met belangstellenden, maar was na afloop ook weer snel verdwenen.

Voor de organisatie was haar deelname in elk geval een complete verrassing maar daarom zeker niet minder mooi. Een hoogtepunt voor de organisatie die een keer eerder een bekende wielrenner aan de start kreeg, Gert Jacobs.

Marianne Vos bij de start van de tocht tussen LWC-voorzitter Bart Dikker (links) en Mike Hilbolling.

Bron: Tubantia 21-10-2022

Terug blik op

Voor vakantie periode hebben we de ‘Bier und Bratwurst tocht’ georganiseerd en na de vakantie de Hamburgertocht. Beide tochten zijn erg goed bezocht, top weer en super gezellig. We willen René ook bedanken voor zijn gastvrijheid en Kees voor zijn braad- en bakkunsten.

Najaarsagenda 2022

We hebben een gevarieerde agenda opgesteld voor de komende periode.

Zoals gebruikelijk worden diverse MTB-toertochten bij ons in de omgeving georganiseerd. De tochten hebben we opgenomen op de kalender en deze kun je zelf of met een groepje fietsen.

De kalender is aangevuld met eigen clubtochten en natuurlijk de activiteiten rondom de Twentse Heuvelentocht.

 • Infoavond bij Heijdemann op 5-10-22;
 • Voorfietsen van de tocht, ook als clubtocht op 9-10-22;
 • Inrichten locatie Steenfabriek zaterdag 15-10-22 van 9:00 tot 11:00 uur;
 • Begeleiden van de tocht op 16-10-22;
 • Clubtocht Moostocht op 20-11-22;
 • Clubtocht, nader te bepalen op 11-12-22.
Datum Omschrijving Club Plaats Fiets
25-9-2022 Eanske 3 moal   Enschede MTB
1-10-2022 Tour de Twente Milieu   Enschede Race
5-10-2022 Info Avond Twentse Heuvelentocht LWC Losser  
9-10-2022 Voorfietsen Twentse Heuvelentocht LWC Losser MTB
16-10-2022 Twentse Heuvelentocht LWC Losser MTB
23-10-2022 Welkoop Köttelpeer’n Classic   Denekamp MTB
30-10-2022 Helletocht   De Lutte MTB
6-11-2022 Boterkoektocht   Tubbergen MTB
13-11-2022 Rudie Kemna Classic Veldtoer   Oldenzaal MTB
20-11-2022 Clubtocht Moostocht LWC Losser  
27-11-2022 WTC de Slinge Veldtoer   Varsseveld MTB
4-12-2022 Ten Tusscher ATB-tocht   Lonneker MTB
11-12-2022 Clubtocht LWC Losser  
18-12-2022 Fietz Classic   Denekamp MTB

Al deze evenementen kun je ook terug vinden in de agenda.

De Fietsclub

Racefietsen, e-biken, mountainbiken, gravelbiken, handbiken, crossfietsen…of hele oude fietsen…Alles komt aan bod in de 9-delige serie ‘De Fietsclub’ die vanaf 30 augustus elke dinsdag om 17.30 uur te zien is op RTV Oost.

In aflevering één gaan we toeren met Rijwieltourclub Twente in Dinkelland. In het relatief vlakke Overijsselse landschap moet presentator André van der Zee nog aardig aan de bak om de groep bij te houden bij het ‘klimmetje’ dat ook tijdens het NK wielrennen onderdeel was van het parcours.

Op pad met RTC Twente

Met fietsheld Theo de Rooij gaat André terug in de tijd. Daarvoor hebben ze afgesproken op de markt bij Museum De Waag in Deventer. Dé plek waar de geschiedenis van de eerste officiële fietsclub van Nederland, Immer Weiter uit 1871, is te vinden.

André van der Zee en Theo de Rooij

Fietshelden, fietsroutes, tips, innovaties en bijzondere ontmoetingen, je ziet het allemaal in De Fietsclub! Vanaf 30 augustus iedere dinsdag om 17:30 uur, gevolgd door De Fietsclub Quiz om 17.45 uur. De afleveringen worden op dinsdag elk uur herhaald en ook op zaterdag. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids op www.rtvoost.nl/tv. Alle informatie over de serie en de quiz vind je op www.rtvoost.nl/defietsclub.

Rabo ClubSupport 2022

Elk jaar geeft de Rabobank een deel van de winst terug aan verenigingen via de Rabo ClubSupport actie.

Ook de Losserse wielerclub neemt deel aan deze actie.
We willen dit jaar de trainers en begeleiders verder opleiden. Daarbij wordt op het moment gepland om EHBO trainingen te geven, alsmede wegkaptein-trainingen, om het voor de leden, maar ook voor andere weggebruikers nog veiliger te maken.

De bijdrage vanuit de Rabobank ClubSupport is afhankelijk van het aantal stemmen dat uitgebracht wordt op de vereniging of stichting. Van 5 t/m 27 september 2022 kan jij je stem uitbrengen op jouw favoriete club of vereniging.

Elk lid mag 3 stemmen uitbrengen op 3 verschillende deelnemende verenigingen en stichtingen. Alle leden vanaf 12 jaar van Rabobank Zuid en Oost Twente kunnen stemmen via de app of als je bent ingelogd op de website van de Rabobank. Stem op ons!

Herhaalde oproep: Gezocht coördinator jeugd

We hebben binnen LWC een leuke enthousiaste jeugdgroep. Het jeugdfietsen is erg populair bij onze club en voor de begeleiding staat elke zondag weer een gemotiveerd team klaar met trainers en begeleiders. Hier mogen we als club trots op zijn.

We zijn opzoek naar iemand die de overkoepelende taken op zich wil nemen:

 • Opstellen weekschema zondag training.
 • Organiseren Lekker Fit. Gegevens voor de site van de gemeente aanleveren. Schema maken voor instructeurs en begeleiders. Communicatie met ouders. 
 • Organisatie jaarlijks daguitje (kamp) samen met instructeurs.
 • Communicatie met ouders van nieuwe kinderen die lid willen worden of een keer willen meefietsen.
 • Op de jaarvergadering toelichten wat de jeugdafdeling in het verslagjaar heeft bezig gehouden. Eventueel onderdeel uitmaken van het bestuur (geen must).
 • Initiëren en voorzitten van het commissie overleg. Ca 2 keer per jaar.
 • Aanvragen VOG’s voor instructeurs en begeleiders en toezien op de continuïteit begeleiding.

Terug blik op

We kunnen weer terug kijken op twee geslaagde clubactiviteiten:

Schipper on Wheels

Jaarlijks organiseert Schipper Techniek het evenement Schipper On Wheels voor relaties. Vanuit een vestiging, worden dan motor-, wielren- en mountainbike tourtochten georganiseerd.

Dit jaar was vestiging Oldenzaal aan de beurt en heeft onze club de begeleiding van mountainbikers op zich genomen. In totaal waren er meer dan 40 deelnemers verdeeld over 6 groepen, van beginners tot gevorderden. We hebben met een mooie uitdagende route de bikers kennis laten maken van onze prachtige omgeving. Na afloop vele positieve reacties mogen ontvangen van de deelnemers, een lekkere lunch genuttigd en een bescheiden bijdrage voor onze clubkas gerealiseerd.
Jongens bedankt, top geregeld.

Clubtocht Tecklenburg

Als voorbereiding voor ons weekend weg naar Willingen stond het Teutoburger Wald op het programma voor zowel de wielrenners als MTB’ers. Verzamelen in Losser en gezamenlijk naar de start locatie Hörstel.

Voor beide groepen hadden we een uitdagende route met de nodige hoogte meters. Halverwege even lekker genieten van de Kaffee und Kuchen.  

Prachtige omgeving, goed weer en uitdagende klimmetjes op maar een half uur rijden. Wij hebben er van genoten.