Bonhoeffer College beklimt de Alpe d’Huez

Op zaterdag 29 juni vertrokken 51 leerlingen en 11 begeleiders van de verschillende Bonhoeffer locaties naar de Franse Alpen om daar voor het goede doel (KiKa) de Alpe d’Huez op te fietsen. Zaterdagochtend werden in alle vroegte 61 mountainbikes en racefietsen ingeladen door betrokken ouders en docenten. Dat alle fietsen mee konden is te danken aan de Losserse Wielerclub die hun fietsenaanhanger ter beschikking heeft gesteld voor dit speciale fiets evenement. Naast dat de leerlingen hun eigen fysieke en mentale grenzen gingen opzoeken hebben ze zich ook maatschappelijk ingezet voor zieke kinderen.

Op zondag 30 juni stond er een pittige training op het programma, de Col d’Ornon. Een beklimming van 11 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,8%. Een prima voorbereiding op de dag erna. Op maandagochtend 1 juli was het dan zo ver. In kleine groepjes vertrokken de leerlingen (en docenten) onder aan de voet van de Alpe d’Huez voor een 14 kilometer lange beklimming met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9%. Na een prachtige, maar fysiek en metaal zware tocht heeft iedereen de top bereikt. Een geweldige prestatie!
Met het fiets project ‘Ik fiets voor KiKa’ hebben de leerlingen en begeleiders ruim 25.000 euro opgehaald voor het goede doel.

Namens de leerlingen en docenten van het Bonhoeffer College uit Enschede, hartelijk dank voor het medemogelijk maken van deze unieke ervaring.