Toertochten

De Losserse Wielerclub organiseert zelf elk seizoen een drietal tochten. Deze tochten zijn:

Bentheimer Waldtocht ***, Zondag 17 februari 2019

Een schitterende veldtoertocht, met dit jaar een vernieuwde en nog uitdagende route, die u zowel over verharde als onverharde wegen voert. U fiets voor het grootste deel door prachtige stukken natuur rondom Bentheim en Gildehaus in Duitsland waar het nodige klimwerk niet wordt geschuwd. De unieke pauzeplek is op het binnenterrein van Burg Bentheim. De tocht geldt als een ideale voorbereiding op het wegseizoen.  De start is tussen 8.30 en 10.00 uur.

• Afstanden 49 en 63 km.
  • Douchegelegenheid en de mogelijkheid om de fiets schoon te spuiten
  • Vanaf de invalswegen is de route naar de start gepijld
  • Hoogtemeters: 49 km; 486 m en 63 km; 699 m. (bron: www.gpsvisualizer.com)
  • 3 sterren kwaliteits keurmerk van de NTFU

Volg de Bentheimer Waldtocht op Facebook
Geen gedoe aan de inschrijftafel maak dan gebruik van voorinschrijving.
Klik hier om het fotoalbum te bekijken.

Schöppingerberg Tour, Zondag 7 april 2019

Op de Schöppinger berg

Deze tocht met afstanden van 75, 92 en 115 km, voert via prachtige landelijke weggetjes door de Duitse grensstreek richting de Schöppinger berg. Direct voor de Schöppingerberg splitsen zich de 75 en 92 km routes en gaat de lange route verder met 5 keer een beklimming van de Schöppinger berg. De korte route gaat een keer over de berg en voert u na de splitsing direct naar de pauze. De 115 km route voert u via een over een oude spoorlijn prachtig aangelegd fietspad verder het heuvelachtige Munsterland in. Na het klimwerk rond de Schöppingerberg kunt u genieten van een welverdiende rust en “Kaffee mit Kuchen” Gaststätte Jugel`s Brüningmühle in Schöppingen. Na de pauze gaat de tocht via een landelijke route en de Ramsberg weer terug naar Losser. U kunt starten tussen 8.00 en 9.30 uur. Om 8.30 uur start een groep met voorrijders van de LWC waar u mee mee kunt rijden.

• Afstanden 75, 92 en 115 km.
  • Douchegelegenheid
  • Vanaf de invalswegen is de route naar de start gepijld
  • Hoogtemeters: 75 km; 155 m,  92 km; 405 m, 115 km; 474 m.  (bron: www.gpsvisualizer.com)
  • “Extra Goed Geregeld” erkenning van de NTFU

Volg de Schöppingerberg Tour op Facebook
Geen gedoe aan de inschrijftafel maak dan gebruik van voorinschrijving.
De GPX-bestanden voor je GPS zijn te downloaden via de site van de NTFU.

Twentse Heuvelen Tocht ***, Zondag 20 oktober 2019

Een MTB-tocht die bij de deelnemers in de smaak valt want elk jaar weten veel deelnemers de weg naar Losser te vinden. De tocht voert u in de mooie gemeente Losser langs paden en wegen waar u waarschijnlijk nog nooit bent geweest. Dit jaar is de route op uitgebreid met 4 kilometer nieuwe single tracks. U kunt kiezen uit afstanden van 34 of 52 kilometer. De start is tussen 8.30 en 9.30 uur.

• Afstanden 34 en 52 km
  • Douchegelegenheid en de mogelijkheid om de fiets schoon te spuiten
  • Vanaf de invalswegen is de route naar de start gepijld
  • Hoogtemeters: 34 km; 472 m en 52 km; 688 m. (bron: www.gpsvisualizer.com)
  • 3 sterren kwaliteits keurmerk van de NTFU

Volg de Twentse Heuvelentocht op Facebook

Startlocatie toertochten

Alles tochten starten vanaf steenfabriek De Werklust aan de Smuddeweg 3 in Losser.