Toertochten

De Losserse Wielerclub organiseert zelf elk seizoen een drietal tochten. Deze tochten zijn:

Twentse Heuvelen Tocht ***, Zondag 17 oktober 2021

Na een jaar afwezigheid hebben we de Twentse Heuvelentocht weer op de agenda gezet.
Wij bieden een tocht voor de sportieve en minder beoefende fietsers door het Twentse landschap waar je kunt genieten van de fraaie omgeving.
De routes gaan door de natuurgebieden “Het Lutterzand”, “Egheria” en het heuvelachtige gebied “De Hoge Lutte” en “Tankenberg” en je kan de keuze maken uit twee afstanden (34 km of 49 km).
De organisatie zorgt voor een coronaproof evenement waarbij iedereen van harte welkom is.
Wij vragen gebruik te maken van de voorinschrijving maar ter plaatse inschrijven blijft nog mogelijk.
Samen moeten we zorgen voor een goede doorstroom op de start, pauze en finish locaties en verzoeken hierbij voldoende afstand te houden en drukte te mijden.
Helaas kunnen we een aantal voorzieningen niet aanbieden zoals je van ons gewend bent van vorige edities. Dit betreft de mogelijkheid tot douchen en de afspuitplaats voor Fietsen. Ook het vertrouwde bakje snert slaan we een jaar over.
Schrijf je nu in, dan kunnen we weer lekker genieten van deze fraaie tocht.
Wij zijn er klaar voor.
De start is tussen 8.30 en 9.30 uur.

• Afstanden 34 en 49 km
  • Vanaf de invalswegen is de route naar de start gepijld
  • Hoogtemeters: 34 km; 472 m en 49 km; 688 m. (bron: www.gpsvisualizer.com)

Volg de Twentse Heuvelentocht op Facebook
Klik voor de startlocatie
Geen gedoe aan de inschrijftafel maak dan gebruik van voorinschrijving.

Bentheimer Waldtocht ***, Zondag 14 februari 2021 AFGELAST

Een schitterende veldtoertocht, met dit jaar een vernieuwde en nog uitdagende route, die u zowel over verharde als onverharde wegen voert. U fiets voor het grootste deel door prachtige stukken natuur rondom Bentheim en Gildehaus in Duitsland waar het nodige klimwerk niet wordt geschuwd. De unieke pauzeplek is op het binnenterrein van Burg Bentheim. De tocht geldt als een ideale voorbereiding op het wegseizoen.  De start is tussen 8.30 en 10.00 uur.

• Afstanden 50 en 70 km.
  • Douchegelegenheid en de mogelijkheid om de fiets schoon te spuiten
  • Vanaf de invalswegen is de route naar de start gepijld
  • Hoogtemeters: 50 km; 486 m en 70 km; 699 m. (bron: www.gpsvisualizer.com)

Volg de Bentheimer Waldtocht op Facebook
Klik voor de startlocatie
Geen gedoe aan de inschrijftafel maak dan gebruik van voorinschrijving.
Klik hier om het fotoalbum te bekijken.

Schöppingerberg Tour***, Zondag 4 april 2021 AFGELAST

Op de Schöppinger berg

Deze tocht met afstanden van 75, 92 en 115 km, voert via prachtige landelijke weggetjes door de Duitse grensstreek richting de Schöppinger berg. Direct voor de Schöppingerberg splitsen zich de 75 en 92 km routes en gaat de lange route verder met 5 keer een beklimming van de Schöppinger berg. De korte route gaat een keer over de berg en voert u na de splitsing direct naar de pauze. De 115 km route voert u via een over een oude spoorlijn prachtig aangelegd fietspad verder het heuvelachtige Munsterland in. Na het klimwerk rond de Schöppingerberg kunt u genieten van een welverdiende rust en “Kaffee mit Kuchen” Gaststätte Jugel`s Brüningmühle in Schöppingen. Na de pauze gaat de tocht via een landelijke route en de Ramsberg weer terug naar Losser. U kunt starten tussen 8.00 en 9.30 uur. Om 8.30 uur start een groep met voorrijders van de LWC waar u mee mee kunt rijden.

• Afstanden 75, 92 en 115 km.
  • Douchegelegenheid
  • Vanaf de invalswegen is de route naar de start gepijld
  • Hoogtemeters: 75 km; 155 m,  92 km; 405 m, 115 km; 474 m.  (bron: www.gpsvisualizer.com)

Volg de Schöppingerberg Tour op Facebook

Startlocatie toertochten

Alles tochten starten vanaf steenfabriek De Werklust aan de Smuddeweg 3 in Losser.

Total distance: 0 km
Total climbing: 0 m