De LWC werkt aan de natuur

De Lutte, 24 november

Een groep van 13 enthiousiaste leden hebben deze mistige ochtend onderhoud verricht aan de paden op de terreinen van Natuurmonumenten. Volgens beheerder Bertus Hegeman een mooie oplossing om elkaar te steunen. In plaats van een financiële vergoeding voor een vergunning voor de mtb-tochten vraagt Natuurmonumenten aan de omliggende verenigingen om een keer te helpen bij het opknappen van paden en wegen. Andere verenigingen zoals de OWC, RTC Denekamp en IJsclub De Lutte zijn ons hierin al voor gegaan en deze keer waren wij aan de beurt.

Om 9.30 uur werd begonnen met een kop koffie waarna de groep vertrok naar de Daminksweg op het Elfterheurne. Dit is het pad dat tegenover het afgebrande restaurant De Pan begint en uitkomt op Haerstraat. In het laagst gelegen deel van dit pad werden de slechte stukken uitgegraven en weer opgevuld met schoon zand. De sporen op hogere deel richting de Bentheimerstraat werd ondertussen door een andere groep opgevuld met asfaltbeslag.

Hierna was het tijd voor een kop koffie en een broodje. Na de koffiepauze zijn gaten in een pad in het Duivelshof opgevuld met asfaltbeslag en daaroverheen weer schoon zand.

Rond 12.30 uur waren we klaar en konden we terug zien op een nuttige en werkzame ochtend.

De deelnemers waren zo enthousiast dat velen spontaan aanboden dit nogmaals te doen.