Terugblik Driedaagse 2024

Vrijdagochtend 21 juni was het zover. Het LWC weekend!
Rond half 9 had iedereen zich verzameld en werden de fietsen verdeeld op de fietsendragers, de reis naar Willingen kon beginnen.
In Willingen aangekomen konden we de spullen direct op de kamers kwijt, snel omkleden en fietsen maar.
Helaas waren de weergoden ons niet helemaal goed gezind. Beetje regen en natte straten..
Desalniettemin gingen de diverse groepen vol goede moed op pad. Er waren twee MTB groepen en een stelletje fanatieke downhillers, die levensgevaarlijke stunten uithaalden.
Althans daar leken hun verhalen wel op 🙂 De wielrenners hadden zich verdeeld in 3 groepen.

Na een mooie tocht, met hierin voor de wielrenners een klim van bijna 2 km met 11% gemiddeld!!!, kon er gegeten worden van een heerlijk BBQ buffet met uiteraard een heerlijk Duits biertje.
Het personeel wist alleen niet hoe ze het beste de consumpties moesten bijhouden, dit bleef het hele weekend een aparte afhandeling.
Hierna hebben we samen naar het bloedeloze gelijkspel van Nederland tegen Frankrijk gekeken.

Zaterdagochtend was het vroeg ontbijten. 07:30 frühstück! Na een smakelijk ontbijt is er een groepsfoto gemaakt.
Hans R kan supersnel een groepsfoto maken, hiervoor een dikke pluim 🙂

Groepsfoto voor Hotel Hochheide

De groep ging weer op pad voor de Koninginnenrit., dit keer gelukkig met beter weer, niet te warm, niet te koud en geen regen.
Hans en Nico reden met de gehuurde bus achter de racefietsers aan. Op diverse plekken gingen ze stil staan om foto’s te maken en om de wielrenners van proviand te voorzien.
Perfect geregeld 🙂

Bij het begin van de 28 km lange Ederseebahn Radweg over een oude spoorlijn tussen Korbach en de Edersee.

De wielrenners kregen een rit van 130km of 95 km voor de kiezen. Op naar de Edersee. Het zwaartepunt van de rit lig in de laatste 60 km, hier moest er serieus geklommen worden.

Met het pontje over de Edersee

Onze mtb groepen hadden een gpx route maar probeerden zelf ook geregeld een ander pad uit. Over te weinig modder viel niet te klagen.
Uiteraard kon je de verschillende groepen terugvinden op het terras om te genieten van een welverdiend biertje.

Het avondeten werd dit keer niet verzorgd door ons eigen hotel, maar hiervoor mochten we naar een restaurant in het dorp.
We kregen schnitzel met patat; hoe Duits wil je het hebben. Er werd flink wat bier gedronken ook omdat het behoorlijk warm was in het restaurant.
Na het eten ging een deel voetbal kijken: België – Roemenië en een deel ging met de voetjes van de vloer in VIS a VIS.
Voor wie onze voorzitter wil zien dansen ga volgend jaar mee, zou ik zeggen 🙂

Prachtige vergezichten

Zondagochtend werd er niet uitgeslapen, 07:30 frühstück! Het viel wel op dat sommige een stuk later kwamen en het nogal rustig was in de zaal.
Enkele leden gingen naar huis, maar de meeste bleven om een laatste ronde te maken. De wielrenners gingen voor een bescheiden 47 km.

uitgeteld?

Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we een fantastisch weekend hebben gehad. Alles was super goed geregeld, waarvoor dank aan de organisatie!

Edwin