De Tour de France in Hennie Kuiper Native

Op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 27 juli kun je in Hennie Kuiper Native op een groot beeldscherm kijken naar drie boeiende bergetappes in de Tour de France. Op 18 juli in de Alpen de rit van Albertville naar La Rosière, op 19 juli de etappe van Bourg Saint Maurice naar Alpe d’Huez en op 27 juni in de Pyreneeën de etappe van Lourdes naar Laruns.

Wat doet Tom Dumoulin op de flanken van de Alpe d’Huez? Legt Tom hier de basis voor een mogelijke eindoverwinning? Kan Robert Geesink nog voor een verrassing zorgen? En wat heeft Bauke Mollema in petto? Wint hij net als vorig jaar opnieuw een etappe? En wat zijn Steven Kruijswijk, Niki Terpstra en Wilco Kelderman van plan? En niet te vergeten Dylan Groenewegen. Alhoewel het berglandschap niet zijn terrein is, kijken we uiteraard uit naar de etappes waar hij als sprinter de beste hoopt te zijn.

De IJskuip

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Jan Janssen de Tour won. Hennie Kuiper Native zal extra aandacht schenken aan deze historische gebeurtenis en op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 27 juli de fiets laten zien waarmee Jan in 1968 als winnaar in Parijs arriveerde. Ook zal dan zijn welverdiende gele trui te zien zijn. Hennie Kuiper Native zal dan de sfeer uitademen van de Tour en ingericht zijn met onder meer tientallen foto’s van Jeroen Wielaert, verslaggever en schrijver van boeken over de Tour de France en initiatiefnemer om in 2015 de Tour de France in Utrecht te laten starten. En uiteraard zijn in Hennie Kuiper Native (permanent) tal van Tour de France foto’s, trofeeën en attributen te bewonderen afkomstig uit de privéverzameling van Hennie, evenals foto’s uit de Tour de France genomen door Cor Vos, een bekend sportfotograaf. Ook hebben Erwin Nijboer en Gerard Veldscholten hun beste herinneringen aan de Tour de France bewaard en een bijdrage geleverd.

Iedereen die het wielrennen en met name de Tour de France een warm hart toedraagt is welkom. Hennie Kuiper zelf zal ook aanwezig zijn. Als winnaar van de etappe naar Alpe d’ Huez in 1977 en 1978 kan hij als geen ander de verrichtingen van de tourrenners inschatten en de aanwezige wielerliefhebber hierover informeren. Je bent aan de Schotbroekweg 2 in Noord-Deurningen van harte welkom vanaf het begin van de uitzending van de NOS.

Mocht je het kijken naar een touretappe willen combineren met een toertocht vooraf, dan kun je op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 27 juli om 12.00 uur vanaf Erve Kuiper meefietsen met Hennie Kuiper voor een tocht van 70-80 km met 30 km/uur als kruissnelheid. Na terugkeer kun je douchen op Erve Kuiper en vervolgens kijken naar een spannende bergetappe. Nadere informatie: .