De laatste training voor de zomervakantie

LWC Jeugd

Op zondag 28 juni hebben we met de jongste twee groepen van LWC en de jeugd die vanuit lekker fit graag verder wil met het mountainbiken een leuke fiets dag gehad. Het geplande weekend in Winterberg kon geen doorgang vinden door Corona en er is een leuk alternatief ontstaan.

In de ochtend stond er een puzzeltocht op het programma. In groepjes van 5 zijn de kinderen aan de hand van foto’s die op de rug werden vastgemaakt op pad gegaan. Bij de eerste stop in het Haagse Bos volgde het eerste behendigheid spel. Daarna werden de volgende route foto’s werd weer uitgedeeld en de weg naar het volgende spel kon weer beginnen. Na een rit van 14 kilometer en 4 spellen kwamen de kinderen bij het eindpunt bij de familie Zwerink. Ook hier stonden nog wat spelletjes opgesteld. Nadat alle groepen binnen waren konden we onder het genot van een glaasje fris en broodjes knakworst de ervaringen uitwisselen. Sommigen hadden wel wat moeite met het vinden van de juiste route maar werden door de begeleiding wel weer op het juiste pad geholpen.

In de middag werd er door de twee LWC groepen nog een fietstocht van 35 kilometer afgelegd. Via mooie bospaden werd de Lutte aangedaan en hier begon het klimmen en dalen bij oa het Loabultpad om uiteindelijk bovenop de Hakenberg uit te komen. Daarna werd koers gezet richting Beuningen en een via mooi stuk langs de Dinkel werd de pauzeplaats bereikt.

Daarna door het Lutterzand en via het Wewwelstadpad kwamen we weer terug op de Denerkamperdijk en werd er weer richting de familie Zwerink gefietst waar als beloning een patatje en een snack te wachten stond. Moe en voldaan keerde iedereen tevreden naar huis en kunnen we als LWC begeleiders terugkijken op een geslaagde dag.