Verkenning routes Driedaagse

Donderdag 25 en vrijdag 26 april zijn Henk Noordkamp en Hans Riekert naar Altenahr getogen om de voorbereidde routes na te rijden. Na de aankomst in het hotel kregen we een korte rondleiding door het hotel. Er is een grote afsluitbare ruimte voor de stalling van de fietsen en zondag kunnen we na afloop van de tocht gebruik maken van de kleedruimtes in het zwembad om ons om te kleden en te douchen. Hierna gingen we er op uit om de routes te verkennen.

Hotel Zur Post Altenahr

Vrijdag 21 Juni
Vandaag vertrekken we rustig door het Ahrtal waarna we deze via een stevige klim met een aantal haarspeldbochten verlaten. Hierna volgen nog diverse klimmetjes met de bijbehorende prachtige vergezichten. De laatste kilometers volgen we een stuk van de Ahr-radweg. Je hebt de keuze uit de afstanden 42 of 59 kilometer met respectievelijk 1052 en 1730 hoogtemeters.

Auf de Höhe tussen Hummerzheim en Odesheim met op de achtergrond de Hohe Acht

Zaterdag 22 juni
De koninginnenroute van zaterdag gaat naar de Hohe Acht en is met zijn 747 meter hoogte de hoogste berg van de Eifel. Hier hoor je ook het motorgebrul van de raceauto’s op de De Nürburgring. Je heb de keuze uit de afstanden 93 of 127 km met respectievelijk 2452 en 3379 hoogtemeters.

Uitzicht vanaf de Hohe Acht.

Zondag 23 juni
Vandaag gaan we met een grote boog om de Steinberg richting Ahrweiler. Vanaf hier volgen we weer de Ahr Radweg richting Altenahr. Je hebt de keuze uit de afstanden 43 of 61 km met respectievelijk 1059 en 1759 hoogtemeters.

Fietstunnel in de Ahr-Radweg bij Saffenburg

Enkele foto’s en filmpjes al dan wel of niet vanuit de auto genomen.

Het terras bij Hotel Zur Post in Altenahr.
Panorama bij Lind
Druivengaarden onderweg

Auf de Höhe tussen Hummerzheim en Odesheim

Ahrtal tussen Ahrweiler en Altenahr

Een mooi dal tussen Liers en Obliers
Door Obliers
Een deel van de klim na Obliers